Purmerenders vieren diamanten huwelijk en krijgen wethouder op bezoek

Rob en Jannie Philip- van Deventer hebben wethouder Natalie Saaf op bezoek gekregen. De Purmerenders zijn zestig jaar getrouwd en vieren dat met een etentje.

Voor het liefdesverhaal van Rob en Jannie moeten we teruggaan naar de jaren veertig van de vorige eeuw. Sinds 1944 woonden ze in hetzelfde pand in Amsterdam. Rob op de derde verdieping en Jannie op twee hoog. Ze speelden altijd samen. In 1960 kregen ze verkering. Op 20 september 1963 klonken de huwelijksbellen.

Rob werkte op de scheepswerf van de ADM. Eerst dertig jaar op de loonadministratie en later op de afdeling ontwerp waar hij calculeerde. Rob heeft ook het beheer gedaan van het onroerend goed van de droogdokmaatschappij en was secretaris van de OR. Jannie werkte voor het huwelijk bij uitgeverij Meulenhof. Later ging ze aan de slag bij Hema en de boekhoudafdeling van het OLVG.

Verhuizingen

Hun eerste woning samen was een oude houten botter bij het gemaal in Cruquius. Later verhuisden ze achtereenvolgens naar Zaandam, de Purmerendse Planetenstraat en Dotterbloem. In 1998 verhuisden ze naar Onderdijk. Sinds vorig jaar keerde het stel terug naar Puremrend.

Foto's

De inmiddels 85-jarige Rob en Jannie van 83 jaar hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Onze RTV Purmerend-collega Evert Ruis maakte een fotoreportage.