Purmerenders delen massaal foto's van politieactie, wijkagent waarschuwt: "Doe dit niet!"

Er gingen vrijdagavond diverse foto's en video's van een politieactie rond in Purmerendse Facebookgroepen. Wijkagent Jaap Molenaar zag de onrust die dat veroorzaakte en waarschuwt mensen die beelden delen via social media. "Als wij iemand controleren heeft diegene niet meteen iets strafbaars gedaan."

"Wat is er aan de hand in de Weidevenne? Er vliegt hier een helikopter rond", "Er zijn twee jongens op een scooter op de rotonde voor de basisschool staande gehouden" en meer van dat soort reacties met vaak foto's en video's erbij. Het is voor wijkagent Jaap Molenaar een doorn in het oog dat ruim honderd reacties over een politieactie op Facebook zijn geplaatst. "Er zijn geen aanhoudingen geweest en daarom wil ik iedereen verzoeken om geen beelden van gecontroleerde mensen te delen. Ze hebben niks misdaan."

Vuurwapen

Volgens de wijkagent kwam er een melding binnen over een verdachte situatie met een vuurwapen. "We kregen weinig informatie en dus namen we het zekere voor het onzekere door onder meer een politiehelikopter in te zetten. Gelukkig was er uiteindelijk niks aan de hand."

Een vriend en een vijand

Carla Regter is therapeut en ziet dat social media lang niet alleen maar voordelen heeft. Social media is een vriend, maar tegelijkertijd ook een vijand. Het begint al van jongs af aan, stelt ze. "Kinderen hebben een eigen account en kunnen al te maken krijgen met pestgedrag." Regter benadrukt: "Is het waar wat je plaatst en wat doet jouw berichtje met een ander? Denk goed na over wat je plaatst."