Purmerenders Herman en Loes de Wilde zestig jaar getrouwd

Feest in huize De Wilde- Ruiter, want Herman (81) en Loes (80) zijn bijna zestig jaar getrouwd. Wethouder Harry Rotgans kwam donderdag langs om het Purmerendse echtpaar te feliciteren.

Herman en Loes leerden elkaar kennen in buurthuis 'Ons huis' in het Amsterdamse Slotermeer. Herman was daar jeugdleider en op één van de excursies kookte Loes voor de groep. Ze waren toen net zeventien en achttien jaar en hun liefde was geboren. Op 8 juni 1963 trouwden ze.

Spanje

Herman heeft zijn hele carrière in de buitendienst bij Aegon gewerkt. Loes was thuis voor de kinderen. Het echtpaar reist veel. In de zomer zoeken ze vaak één van hun zoons op in Spanje. Hij woont in de buurt van Barcelona. Vroeger gingen ze veel kamperen. Verder houden ze beiden van lezen.

Purmerend

Nadat het stel tientallen jaren in Amsterdam heeft gewoond, verhuisden ze in 1992 naar Purmerend. Sinds zes jaar wonen ze in hun appartement in Weidevenne. Het echtpaar heeft drie zoons en één dochter. Inmiddels zijn ze grootouders van negen kleinkinderen en hebben ze vijf achterkleinkinderen.

Het huwelijksjubileum wordt met het hele gezin gevierd bij een bekend wegrestaurant.

Foto's: Evert Ruis