Purmerenders starten inzamelactie voor beeld van stationskat Brammetje

Een aantal Purmerenders is een inzamelactie gestart voor een beeld van Brammetje bij treinstation Purmerend-Weidevenne. De rode kater liep jarenlang rond bij het station en overleed afgelopen dinsdag.

Hij was een begrip voor iedereen die zo nu en dan vanaf station Weidevenne op de trein stapte. De bekende stationskat Brammetje. De rode kater liep al vanaf 2016 rond op het perron. "Na het overlijden van Brammetje reageerden zoveel mensen op het nieuws, maar de inzamelactie voor een beeldje bleef uit", vertelt Daphne Wirl- de Harde. "Dus zijn wij dat maar gaan doen."

Samen met vriendinnen Danielle en Flora is ze de actie gestart. "We zijn al benaderd door iemand die het beeld wil maken en hij heeft ongeveer 3.000 euro nodig. Daarnaast hebben we ongeveer 2.000 euro nodig om het beeld te verankeren en natuurlijk voor het onderhoud."

Gemeente toegezegd

Maar naast het starten van de actie hebben de Purmerenders ook contact met de NS en de gemeente. "Purmerend heeft inmiddels toegezegd dat als een beeld op het perron zelf niet mogelijk zou zijn, er een mooie plek kan komen op het plein voor het station." Inmiddels is 1.500 euro van de benodigde 5.000 euro binnen. "Dat is natuurlijk super. We zijn er nog niet, maar hier word ik al heel vrolijk van."

Meer informatie is te vinden op de doneerpagina.

Foto: NS