Purmerendse babbeltruc in Opsporing Verzocht

Ze staan voor je deur, doen zich voor als politieagenten en proberen je vertrouwen te winnen. Televisieprogramma Opsporing Verzocht zal dinsdagavond aandacht besteden aan babbeltrucs in Purmerend en Volendam. In zeker vier gevallen werden kostbare bezittingen gestolen.

"Er komen de laatste tijd meldingen binnen van de babbeltrucs", vertelt de politie. "In eerste instantie worden de bewoners gebeld met de mededeling dat er een onderzoek is ingesteld naar bezittingen van de slachtoffers. Vervolgens komen de personen die zich voordoen als politieagent langs om deze bezittingen mee te nemen. Gelukkig is dit niet in alle gevallen gelukt."

Pas op!

Dat is de boodschap die de politie heeft. "Als u niemand aan de deur verwacht, doe dan niet zomaar open als er wordt aangebeld. Doet u toch open, vraag hen dan naar hun legitimatiebewijs van de instantie waar zij zouden werken. Medewerkers van de politie, banken, verzekeringsmaatschappijen of thuiszorginstellingen komen nooit zonder afspraak bij u thuis. Bovendien vragen ze nooit om uw pinpas of pincode."

De uitzending van Opsporing Verzocht bij AVROTROS is dinsdagavond vanaf 20:34 uur te zien op NPO 2.

Foto: Elvin Boer