RTV Purmerend.nl

Purmerendse Cor en Ali vieren huwelijksjubileum met weekje weg

Het gebeurde tijdens een dansavond, tientallen jaren geleden in Den Helder. Cor en Ali Jong- Lont leerden elkaar kennen. Ze trouwden op 1 oktober 1963. Vanwege het zestig jarig huwelijksjubileum kwam wethouder Natalie Saaf langs met een bloemetje.

Na de huwelijksvoltrekking hebben Cor (82) en Ali (80) in Den Helder en Alkmaar gewoond. In 1968 verhuisden ze naar Purmerend. Samen hadden ze een uitgeverij in de bouwwereld.

Sport

Voor het echtpaar is sport een belangrijke invulling van allerdag. Cor houdt van boksen, heeft gekegeld en fietst nu nog graag samen met zijn vrouw. Beiden hebben ook veel aan tennis gedaan. Ali sport nog steeds regelmatig. Ook doet ze vrijwilligerswerk voor tennis- en padelvereniging Elckerlyc, zorgcentra Molentocht en Overwhere en de Sjaal Pach Stichting Purmerend. Hiervoor werd ze in 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Purmerenders hebben drie kinderen en vier kleinkinderen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Evert Ruis

Diamanten huwelijk

Het jubileum wordt groots gevierd. De kinderen hebben allerlei activiteiten georganiseerd. Ook gaan Cor en Ali samen een week op vakantie.

Foto's: Han Cozijn