Purmerendse Delano net niet door naar finale SBS6-programma

Delano Duncker is niet door naar de finale van het programma De Hollandse Nieuwe. Met het nummer Blijf Bij Mij van André Hazes kreeg Delano 27 van de 30 punten. Het was net niet genoeg voor een finaleplaats; er mochten twee door, maar de Purmerender werd derde.

Het nieuwe televisieprogramma wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom. Juryleden Danny de Munk, René Froger en Samantha Steenwijk gaan op zoek gaan naar dé nieuwe volkszanger van Nederland. Waar andere talentenjachten plaatsvinden in een studio, is het bij De Hollandse Nieuwe anders. Delano ontving de jury bij zijn auditie thuis en in de halve finale zong hij in een café aan de Koemarkt.

Die halve finale heeft de 20-jarige Purmerender zeker geen windeieren gelegd, maar het was net niet genoeg. De jury was zichtbaar onder de indruk van het optreden en gaf 27 van de 30 punten. Danny de Munk gaf complimenten over hoe de jonge Purmerender eruitziet, maar had ook een tip. "Je ziet er goed uit, je zingt goed, maar mag best wat meer risico nemen, Er zit zoveel potentie in jou." Ook René Froger was blij met het optreden. "Ik ben echt trots op je. Je hebt een stem die klinkt als een klok."

Verjaardag

Delano gooide hoge ogen met zijn auditie in het programma. Het was op zijn verjaardag toen presentator Jeroen van der Boom samen met de jury richting Purmerend kwam. "Het was al bijzonder om Jeroen en de jury bij mij thuis te hebben en dan ook nog op mijn verjaardag. Ik voelde veel spanning", vertelde Delano eerder aan RTV Purmerend. Die spanning kwam niet alleen vanwege het bijzondere publiek, maar ook vanwege de keelontsteking die de Purmerender toen had. "Ik was bang dat mijn stem niet mee zou werken, maar als ik de beelden terugzie moet ik zeggen dat ik eigenlijk best wel tevreden ben."

Foto: Talpa Media