Purmerendse geweldsexplosie in Opsporing Verzocht

Aanstaande dinsdagavond zal in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht zijn voor een geweldsexplosie in de nacht van 12 op 13 november op de Mosselbaai. Een 19-jarige Amsterdammer raakte daarbij zwaargewond. Acht mensen werden die nacht nog aangehouden, maar toch is de politie op zoek naar negende persoon.

"Er is veel gebeurd die nacht", vertelt politiewoordvoerder Felicity Bijnaar aan RTV Purmerend. Rond 01:30 uur worden de hulpdiensten ingeschakeld vanwege een schietpartij op de Mosselbaai in de Purmerendse wijk Weidevenne. In de buurt is een huisfeest geweest, wat mogelijk ten grondslag lag aan de geweldsexplosie. "Er is gevochten, iemand heeft met een alarmpistool in de lucht geschoten en daarnaast heeft iemand het slachtoffer neergestoken."

Wie dat precies is geweest, weet de politie nog steeds niet. "Daarom roepen we de hulp van het publiek in. We willen graag weten wie het 19-jarige slachtoffer zo heeft toegetakeld en wat er precies die nacht is gebeurd."

Televisie-uitzending 

De Purmerendse geweldsincidenten staan 7 februari centraal in Opsporing Verzocht. Ook zal tijdens de uitzending aandacht zijn voor onder meer een dodelijke schietpartij in Hoensbroek en bankpasfraude in Oosterhout. Het televisieprogramma start dinsdag 7 februari om 20:30 uur op NPO 2.