Purmerendse horlogeroof in Opsporing Verzocht

De straatroof die afgelopen vrijdag gebeurde op de Antwerpenhaven in Purmerend, zal dinsdagavond voorbijkomen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Door aandacht te vragen voor de zaak, wordt gehoopt dat er meer informatie binnenkomt.

Als het slachtoffer vrijdagochtend naar zijn auto loopt, komen er twee jongemannen op hem af. Terwijl ze hem onder schot houden, halen ze zijn horloge van zijn pols. De mannen rennen via het Tiranapad naar de Helsinkihaven.

Klaarlichte dag

Het slachtoffer raakt licht gewond en moet ter plaatse behandeld worden door ambulancepersoneel. Het is niet de eerste keer dat hij beroofd is van een horloge, zo vertelt hij tegen Het Parool. "De eerste keer dat ik beroofd ben van een Rolex-horloge is zo'n vier maanden geleden. De daders hebben echt niets te verliezen, ze doen dit gewoon op klaarlichte dag."

Zoektocht

Direct na de straatroof start de politie een zoektocht, maar die heeft tot dusver geen succes gehad. Er wordt gezocht naar twee licht getinte mannen tussen de 20 en 25 jaar oud. Een van hen droeg tijdens de overval zwarte kleding en de ander had een grijs joggingpak aan. 

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem , 0800-7000. Beelden kunnen met behulp van dit formulier worden gedeeld met de politie.

Bekijk hieronder camerabeelden van de overval.