Purmerendse kermis bijna klaar voor opening

Vrijdag 12 mei begint tien dagen kermis in het centrum van Purmerend. Het is een van de grootste kermissen deze maand in het land. De vijftig attracties staan verspreid over Koemarkt, voor de Markthal, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Plantsoengracht, Bolwerk, Koestraat en een deel van de Nieuwstraat. Burgemeester Ellen van Selm opent vrijdagmiddag om 14:00 uur de kermis die tot en met de zondag een week later vermaak voor velen biedt.

De kermis heeft voor alle leeftijdsgroepen voldoende attracties. Van Purmerendse primeurs tot attracties die lange tijd niet in Purmerend zijn geweest. Er zijn behendigheidsspelen en eettentjes.

Tekst gaat verder onder de foto's van Evert Ruis.

Maandag 15 mei is het Prikkelarme middag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Dinsdag 16 mei is het Mindervaliden middag. Mindervaliden kunnen via evenementen@purmerend.nl een polsbandje aanvragen waarmee zij 16 mei van 14.00 uur tot 18.00 uur gratis in elke attractie kunnen. Woensdag 17 mei is er van 14.00 uur tot 22.30 uur Kortingsdag met € 1,00 goedkopere tickets ten opzichte van de andere dagen.

Voor de kermis vrijdag begint is ook een kermiskrant met kortingsbonnen verschenen. De kermiskrant gaat door de brievenbus en is ook op te halen in de hal van het stadhuis. Het programma met openingstijden en de attracties staat op www.kermispurmerend.nl.

Omleidingsroutes

Vanwege de kermis zijn al een aantal dagen afsluitingen en omleidingen van kracht en blijven die ook de komende weken gelden. Zo zijn tot en met maandag 23 mei de Plantsoengracht en Nieuwstraat tot aan de Koestraat afgesloten. Er is een omleiding via de Gedempte Where, Gedempte Singelgracht en Westerstraat. De Nieuwstraat is dinsdag 16 mei van 04.00 uur tot 16.00 uur afgesloten. Er is een omleiding via Wolthuissingel, Julianastraat en Herengracht.