Purmerendse Maaike van der Aar genomineerd voor Vrouw in de Media Award

Van der Aar tussen spullen die ze inzamelde voor jongeren (door Wim Egas).

De Vrouw in de Media Award Noord-Holland wordt elk jaar uitgereikt in februari. Genomineerden zijn experts die op een indrukwekkende wijze een onderwerp aan het licht brengen. Van der Aar strijdt voor een drastisch versimpelde en betere jeugdzorg. 

Sinds zestien jaar is van der Aar landelijk bestuurder bij de FNV. Voordat van der Aar bij FNV actief was, werkte ze in de jeugdzorg in Amsterdam. De organisatie van de Vrouw in de Media Award omschrijft van der Aar als ‘een progressief onderhandelaar, sparringpartner en adviseur.’ 

De FNV-bestuurder is blij met de aandacht die haar onderwerpen nu krijgen. "Ik vind deze nominatie vooral van belang vanwege de onderwerpen die ik meeneem; vrouwelijke expertise, jeugdzorg, FNV, of eigenlijk; het belang van verenigen en samen opstaan voor wat belangrijk is, en emancipatie in brede zin. Allemaal onderwerpen die mij drijven en iedereen raken, maar naar mijn mening te weinig plaats en uitleg krijgen in de media.’, aldus van der Aar. 

Van der Aar verscheen de afgelopen tijd verschillende keren in de media. Zo werd van der Aar geïnterviewd voor de Correspondent, het Noordhollands Dagblad en verscheidene andere bladen. 

Regionale Vrouw in de Media Award 

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Medaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. 23 procent van de experts in het nieuws is vrouw. Met deze awards willen de organisatoren vrouwelijke experts aanmoedigen om zichtbaar te zijn in de media. Bij de nominatie wordt gekeken naar vrouwen die op een indrukwekkende wijze in beeld waren.

Naast van der Aar zijn er nog vijf andere genomineerden: ervaringsdeskundige seksueel geweld Sara Alaoui-Dekker, social designer Fides Lapidaire, burgemeester van Alkmaar Anja Schouten, armoede- en schuldenexpert Stella de Swart en programmadirecteur Masterplan Zuidoost Saundra Williams.

Stemmen kan tot 28 januari via deze website