Purmerendse padeller Xander Aué: “Sportaward gaf me extra motivatie”

Padeller Xander Aué won drie jaar geleden de Sportaward van Purmerend met zijn duopartner Olivier Tolk. Inmiddels zijn zij als duo als uit elkaar gaan, maar timmert Aué nog steeds hard aan de weg. Hij staat in de top-100 met beste spelers van Nederland.

Aué probeert zo veel mogelijk te trainen. “Het varieert een beetje van vier tot zes dagen per week, soms train ik zelfs meermaals per dag. Ik ga ook naar de sportschool. Dat ligt in het verlengde van padellen, want ik wil geen bodybuilder worden.”

Sportaward

Volgens de Purmerender heeft de Sportaward geen directe bijdrage gehad aan zijn carrière, maar speelde het de afgelopen jaren toch een belangrijke rol. “Het heeft wel een motivatie geven om harder te werken voor andere mogelijke prijzen. Als ik in een dipje zat, gaf deze prijs de doorslag om niet op te geven.”

Bondscoach

Sinds dit jaar is Aué geen lid meer bij de Purmerendse tennisvereniging Elckerlyc en zweeft hij met zijn trainer door het land. “Eigenlijk speel ik door het hele land; Houten, Amsterdam, Breda en het NK is weer in Zwolle. Al moet ik toegeven dat ik sinds een aantal weken train bij bondscoach Diego Mieres in Amsterdam.”

Internationaal

De padeller speelde afgelopen weekend een toernooi in Engeland. “Dat zal mijn eerste seniorentoernooi worden. In het verleden heb ik ook wel eens meegedaan met het jeugd-WK. Het is wel de bedoeling om vaker mee te doen aan internationale toernooien.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Trudy Huisenga- Horstman, Nederlands kampioene driebanden.