Purmerendse plekken ingekleurd

Purmerendse plekken ingekleurd

Kleurrijk Purmerend heet het boekje dat Cindy Rodermond maakte in opdracht van Vereniging Historisch Purmerend. Ze fotografeerde en tekende twintig Purmerendse objecten en voorzag ze van een korte beschrijving.

In het boekje staan natuurlijk de ‘klassiekers’ zoals het oude stadhuis op de Kaasmarkt en de Koepelkerk, maar ook de Barbier op het Gouw, met zijn karakteristieke gevel, is als kleurplaat in het boekje opgenomen. Voorzitter Gerard Schotsman vertelt dat binnen het bestuur wel uitgebreid gesproken is over het idee en of het zou aanslaan. Kleurplaten worden traditiegetrouw geassocieerd met kinderen, maar is anno nu een bezigheid voor jong en oud.

Het boekje was bedoeld als afscheidscadeautje voor vertrekkende bestuursleden Tineke Abercrombie en Jan Dekkers, maar al snel werd duidelijk dat Kleurrijk Purmerend een bredere verspreiding verdiende. Leden van VHP hebben het boekje inmiddels als cadeau gekregen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van VHP, maar het is ook te koop voor vijf euro. ‘We hebben nog exemplaren in het VHP-huis aan de Kanaaldijk 10 liggen’, verzekert Schotsman. ‘In verband met de coronamaatregelen is het wel zaak om vooraf een afspraak te maken over datum en tijdstip van afhalen.’ Dat kan door een mail te sturen naar secretaris@vereniginghistorischpurmerend.nl.

Evert Ruis


Trefwoorden: