Purmerendse speelt in Johan Cruijff Arena: "Hoogtepunt in carrière"

Nog nooit trok de klassieker voor vrouwen tussen Ajax en Feyenoord zoveel toeschouwers als vorige week zaterdag. Om precies te zijn 33.742 kaarten werden verkocht voor het duel in de Johan Cruijff Arena. Het vorige record stond op 14.618 kaarten. Een bijzondere mijlpaal, weet ook Ajax-voetballer Lisa Doorn.

Dit was een hoogtepunt in mijn carrière, vertelt ze aan Arno van der Breggen en Milton Pus van Purmerend Sport. "Mijn interlands waren heel vet, net als dit."

Zaterdagavond 4 maart, al voetballend schrijft Doorn samen met de andere vrouwen geschiedenis. In het grootste stadion van Nederland wordt voor het eerst de klassieker gespeeld. Waar vrouwenvoetbal jarenlang een sport was voor de liefhebber, heeft het grote publiek de Leeuwinnen inmiddels omarmd. De NOS doet uitgebreid verslag en grote merken willen sponsoren. "Het is nu makkelijker om stadions te vullen en ook de media-aandacht is veel meer."

Het is nu makkelijker om stadions te vullen

• Lisa Doorn

Landstitel

In de eerste helft van de wedstrijd lukt het Ajax niet om een doelpunt te maken. De vrouwen strijden met FC Twente om de landstitel. Ze kunnen zich geen puntenverlies veroorloven tegen Feyenoord. De nummer zes op de lijst. Na de rust weten beide teams een keer te scoren, maar daar blijft het bij. De memorabele wedstrijd eindigt in een gelijkspel. "En toen was het tijd voor mijn familie en vrienden. Ze zaten in het stadion om me aan te moedigen."

Niets is onmogelijk

De Purmerendse heeft inmiddels vijf interlands achter haar naam staan. Desondanks ontbrak ze afgelopen wedstrijd op het veld. Of ze bij het WK dit jaar wél geselecteerd gaat worden? "Ik hoop het. De tijd zal het leren en niets is onmogelijk."

Bekijk hieronder het volledige interview met Lisa Doorn.