Purmerendse topsporters gehuldigd met sportpenning en oorkonde

Ze hebben het afgelopen sportseizoen een bijzondere presentatie neergezet. De sporters die zaterdag zijn gehuldigd in de Markthal op de Koemarkt. Wethouder Mario Hegger gaf de sporters een oorkonde en een Purmerendse sportpenning. "Dit is een blijvende herinnering aan een bijzondere sportieve prestatie waar we als gemeente trots op zijn."

Het is voor de eerste keer dat de sportpenning werd uitgereikt. De penning is een munt die de topsporters hebben ontvangen nadat ze succes behaalde op een NK, EK, WK of Olympische of Paralympische Spelen. Hegger: "We willen op deze manier sporters een podium geven na het bereiken van een topprestatie."

Huldiging

In totaal werden acht sporters en een team gehuldigd. Atlete Eline Mast was tijdens de huldiging in Texas, maar werd gebeld door haar zus. Mulan en Lotus Stuifzand zijn niet alleen zusjes, maar behaalden allebei ook de eerste plaats op hun niveau bij het rh√∂nradturnen. Daarmee werden ze allebei Nederlands kampioen.

Het damesteam Blue Waves van Rugby Club Waterland speelde eind mei een spannende finale tegen RC The Bassets uit Sassenheim. De Purmerendse meiden wonnen en al een paar dagen later kregen ze al de felicitaties van onder andere de Sportraad en wethouder Hegger. Ook zij werden gehuldigd in de Markthal en gingen met Mario Hegger op de foto.

De Purmerendse vereniging Kodokan leverde twee topsporters af voor de huldiging. Quinten Borgsteede werd derde bij het NK onder de 18 en onder de 81 kilo. Hendrik Koppe werd afgelopen sportseizoen voor de elfde keer wereldkampioen bij de veteranen van meer dan honderd kilo.

De drie andere sporters werden wel genoemd, maar hadden geen afgevaardigde gestuurd naar de Koemarkt.

Bekijk hieronder de fotoreportage van Evert Ruis.