Purmerendse woning blijkt belangrijke schakel internationaal drugsnetwerk

Een Purmerendse woning is in beeld gekomen door een landelijk onderzoek naar criminele samenwerkingen. Dat schrijft de gemeente in een bericht. De woning aan het Herikkruid had een belangrijke rol in een internationaal drugsnetwerk.

Bij controle van de woning werd een handelshoeveelheid soft- en harddrugs en geneesmiddelen aangetroffen, namelijk 60.000 blotters (papiervellen doordrenkt met vloeistof met drugs erin, red.) met LSD-zegels, 800 pillen (vermoedelijk Viagra) en 1,6 kilo hasj. Ook werden andere items aangetroffen die duiden op bedrijfsmatige drugshandel, zoals enveloppen en gripzakjes.

Drie maanden

Burgemeester Don Bijl heeft het pand in de Gors voor drie maanden gesloten. Op de woning zijn posters geplakt met de tekst 'verzegeld' en 'drugspand gesloten'. "Wat er in de woning is gebeurd vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde", stelt de burgemeester. "Bovendien kan het leiden tot een onveilige en onprettige leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat drugshandel en hennepkwekerijen worden aangepakt."