Purmerendse woning opzettelijk in brand gestoken: "Wie doet zoiets?"

Een brandbare stof zorgde in de nacht van dinsdag op woensdag voor brand in de Rijnstraat. Politie doet op dit moment onderzoek. "Op beelden is te zien dat een persoon vermomd met een bivakmuts aan komt lopen met een fles in de hand en wegrent als de deur in brand staat." Buurtbewoners reageren geschokt.

De melding kwam rond kwart over drie binnen, waarna de hulpdiensten richting de Rijnstraat in de Purmerendse wijk Overwhere reden. Door de brandbare stof ontstond brand bij de voordeur en in de gang. De bewoners moesten de woning via een ladder verlaten, die een hulpvaardige buurman ter beschikking had gesteld. Niemand raakte gewond. De brandweer had het vuur relatief snel onder controle.

Geschokt

Waarom de bewoners van de Rijnstraat doelwit zijn, is volgens de politie niet bekend. Buurtbewoners reageren geschokt aan RTV Purmerend. "Ik stond rechtop in mijn bed en heb niet meer kunnen slapen. Wie doet zoiets?", vertelt een bewoner van de straat. Een bewoner van de nabijgelegen IJsselstraat spreekt over een extreem harde klap en hoopt dat er snel duidelijkheid komt. "Deze dader moet van de straat." De buurtbewoners waar RTV Purmerend willen anoniem blijven uit angst voor represailles.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond kwart over drie, voor, tijdens of nĂ¡ de brand, iets verdachts gezien? De politie is bereikbaar via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Via het tipformulier is het mogelijk om camerabeelden door te sturen.

Foto: Inter Visual Studio