Purmergeul na verbouwing weer open

Dagactiviteitencentrum Purmergeul is na een verbouwing van vier weken sinds maandag 4 oktober weer open. Een flinke klus, aldus persoonlijk begeleider Angelique Kostermans. Bovendien moesten de cliënten noodgedwongen vier weken thuis blijven. Begeleiders en cliënten zijn blij dat het gewone leven weer kan  beginnen.

De Purmergeul (onderdeel van Odion) is een kleinschalige dagactiviteitencentrum, waar een dertigtal volwassenen met een lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of chronische ziekte onder begeleiding bezig zijn met zaken als sporten en creatieve activiteiten. In het pand naast Purmergeul aan de Geulenstraat was er een gehuurde ruimte waar cliënten sociale contacten konden onderhouden. ‘Daar is geen vast programma voor de cliënten. Ze kunnen spelletjes doen en kletsen. Het is allemaal wat vrijblijvender’, aldus Angelique Kostermans.

Het zat er al een tijdje aan te komen, dat de huur van die ruimte zou worden opgezegd. Tijd voor rigoureuze maatregelen. Kostermans: ‘We zijn nu van twee naar één locatie gegaan. Dat betekende wel een verbouwing van twee lokalen. Die verbouwing had meer voeten in de aarde dan we eerst dachten. We gingen er van uit dat de cliënten al na twee weken terug konden keren, maar dat lukte helaas niet.’ Maar maandag 4 oktober was alles aan kant en kwamen de cliënten een verbouwd Purmergeul binnen. Tijd voor een gebakje om de heropening te vieren.