Purmersteijn gaat vol voor ‘dubbel’: “Kampioenschap en beker pakken”

De weken van de waarheid zijn aangebroken voor Purmersteijn. Het kampioenschap en de beker blijven reële doelen. “We willen beide prijzen pakken en ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken”, stelt doelman Niels Post.

De Purmerender ziet de beker als ‘zijn project’. “Dat is gedurende het seizoen zo gegroeid. Ik ben afgelopen zomer teruggekeerd bij Purmersteijn en het was duidelijk dat ik in de beker zou keepen. Daarom hebben we als ploeg uitgesproken de halve finale te behalen. Dat is wel makkelijker gezegd dan gedaan.”

Op de kaart

“Je komt als club uit de vierde divisie direct in de knock-outfase terecht”, legt Post uit. “Dat zorgt voor extra druk, maar ik ben trots dat we de beker net zo benaderen als competitie. Een club als Purmersteijn verdient het om in de KNVB-beker te spelen, daarmee kan je de club mooi op de kaart zetten. In het najaar werd OFC-Sparta Rotterdam bij ons gespeeld, dat was een fantastische avond.”

Vertrek

Opvallend genoeg zal Post de voorrondes van de KNVB-beker niet meemaken, aangezien hij komend seizoen vertrekt. “Als je vaak op de bank zit, merk je wel dat je gewoon wil voetballen. Ik heb daarom besloten om naar Always Forward te gaan in de hoop op meer speelminuten. Het is zuur dat ik nu de voorrondes niet zal keepen, maar ik keep het liefst elk weekend zelf.”

Vanavond zijn Milton Pus en Wesley Dekker er weer tussen 19:00 en 20:00 uur.

Foto: José Mol Fotografie