PurVak in de zomervakantie

Vanaf vandaag, 12 juli tot en met 20 augustus is er PurVak op sportvelden van verschillende sportverenigingen en in sportzalen in Purmerend en Beemster. Ook Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant organiseren activiteiten voor kinderen. Kinderen kunnen in hun vakantie sportief bezig zijn. De toegang is gratis. 

Alle weken is er PurVak voor alle kinderen, zo zijn er op verschillende momenten inclusieve sporten voor kinderen met een beperking. De kano’s van Spurd zijn elke dag op een andere plek in de stad, kinderen met zwemdiploma-A kunnen gaan varen.

De PurVak in de zomervakantie is op verschillende dagen op de sportvelden van De Wherevogels (Purmer-Noord), SV Beemster (Middenbeemster), FC Purmerend (Weidevenne) en vpv Purmersteijn (Overwhere) en op de speelweide bij het Leeghwaterbad. Vanaf woensdag 18 tot en met vrijdag 20 augustus zijn er op verschillende locaties culturele activiteiten van Cultuurhuis Wherelant.

Naast de gebruikelijke sport- en spelactiviteiten zijn er ook speciale activiteiten. Vanwege het beperkt aantal deelnemers is aanmelden voor deze gratis activiteiten en clinics verplicht. Bij speciale activiteiten kan je denken aan: Capoeira, beachsporten, honkbal, korfbal en dansen.

Activiteiten voor jongeren

De Vaart is elke week op woensdag en donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur open voor jongeren vanaf dertien tot 26 jaar. Ook zijn op andere tijden sportvelden gereserveerd voor deze groep jongeren.

Meer informatie? Op de website van Spurd staat het programma van de PurVak in de zomervakantie en is aanmelden voor speciale activiteiten en sportclinics mogelijk.