Radio 1-programma in het teken van buurtkastjes en bebouwing Purmerbos

Het radioprogramma 5 Dagen met presentator Waldy van Geenen en verslaggever Rens Turk staat van 9 tot en met 13 mei bij het buurtkastje van René Verhoogt in de Purmerendse Wheermolen. Daarnaast besteedt het programma onder meer aandacht aan eventuele bebouwing in het Purmerbos.

In deze tijd van inflatie met stijgende prijzen in de supermarkt, hoge gasrekeningen en dure tankbeurten is er een groter groeiende groep mensen met geldzorgen. Op steeds meer plekken in het land zetten mensen buurtkastjes voor hun deur. Wie voedsel over heeft of juist verlegen zit om etenswaren kan er terecht.

De gele bus van 5 Dagen staat de hele week bij het eerste buurtkastje van Nederland, in Wheermolen. Het programma op NPO Radio 1 spreekt met initiatiefnemer René Verhoogt, buren die gebruikmaken van het kastje en andere Purmerenders die zich zorgen maken over de groeiende armoede in hun stad.

Het hoofdpijndossier

Vast onderdeel van het programma is het hoofdpijndossier. Er zijn plannen om woningbouw te verrichten in de Oostflank. Verslaggever Rens Turk gaat op zoek naar de consequenties van eventuele bebouwing in het Purmerbos. Woningzoekenden zijn blij, maar natuurliefhebbers houden hun hart vast.

5 Dagen, ma - vrij, 20:00-20.30 uur NPO Radio 1, NTR/Powned