Ramon Beuk kookt voor Fight Cancer, burgemeester en ziekenhuis

Televisiekok Ramon Beuk heeft vorige week gekookt voor Marika Pruis en anderen. Marika Pruis haalde in februari tijdens de landelijke actie 'Love Life Diner' van Fight Cancer het meeste geld op. Als prijs kwam de populaire televisiekok richting Purmerend om een uitgebreid diner te bereiden. Aan tafel zaten Mick Smits, Manja van der Weit, Jancor de Boer en Fred Beijert van Fight Cancer Purmerend-Beemster, burgemeester Don Bijl, Stefanie van Rootselaar (van de landelijke Fight Cancer) en oncoloog Pieter Poortman en verpleegkundig specialist Cynthia Keijzer van het Dijklander Ziekenhuis. Tijdens het diner gaf burgemeester Don Bijl met de overhandiging van een envelop het startsein voor de actie Fight Cancer Purmerend-Beemster in 2022.

"Ik ben trots dat ik de landelijke actie van Fight Cancer heb gewonnen", vertelt Marika Pruis. Ze haalde met haar eigen actie 2.500 euro op. "Ik ben dankbaar voor de vele donaties van vrienden, collega's en kennissen." Voor haar winnende diner nodigde ze betrokkenen van Fight Cancer in Purmerend-Beemster uit.

Festival2FightCancer

De stichting is druk bezig met de voorbereidingen voor het Festival2FightCancer dat zaterdag 17 september wordt gehouden; spinnen in sporthal De Kloek, veertien kilometer wandelen vanuit het Leeghwaterpark naar Beemster en weer terug, lopen door het park en zwemmen in het Leeghwaterbad. De kosten zijn per onderdeel twintig euro en het is de bedoeling om zoveel mogelijk sponsoren te krijgen. De envelop die burgemeester Don Bijl tijdens het diner gaf, is het startsein van de actie. Voorzitter Mick Smits: "Het enthousiasme van de bestuursleden en alle andere vrijwilligers is geweldig!"

Voor meer informatie zie de website van het sportieve evenement.