Rentree Chinouk van Koningsbruggen in dames 1 bij MHCP: “Wilde weer op hoger niveau spelen”

In het verleden was Chinouk van Koningsbruggen al twaalf jaar speelster in dames 1 van Mixed Hockey Club Purmerend. Zij maakte vorig seizoen een uitstapje naar het tweede team, maar keerde weer terug in het hoogste team. We kijken met haar terug op de seizoenstart van MHCP.

“Ik wilde een periode op een lager pitje hockeyen en één keer per week trainen”, geeft Van Koningsbruggen de redenen voor haar stap naar dames 2. “Mijn vriendinnen speelden ook dat team, dus ik wilde het graag proberen. Ik kwam er uiteindelijk achter dat ik toch weer op een hoger niveau wilde spelen.”

Oudste

Ze is bijna dertig jaar en daarmee één van de oudste spelers van het team. “Door de jonge selectie zijn er veel groeimoeilijkheden. De jongsten zijn zeventien jaar. We hebben uitgesproken om te willen promoveren. Die ambitie hebben we nog steeds, al is het begin van de competitie moeizaam.”

Wisselende resultaten

Zo werd er al twee keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en verloren. “Het zijn allemaal lage uitslagen, dus je merkt dat we wel gewaagd zijn aan de tegenstander. We horen thuis op dit niveau, maar zien wel nog genoeg groei.” MHCP kampte vorig jaar met een spelerstekort. Inmiddels is daar geen sprake meer van. “We hebben nog altijd geen grote selectie, maar vorig seizoen was echt een uitzondering. In principe hebben we vanuit onszelf genoeg spelers. We lenen af en toe spelers uit andere teams.” (Tekst gaat verder onder de video)

Derde helft

Zoals bij andere sportteams is de derde helft een belangrijk onderdeel van de selectie. “We kunnen het goed met elkaar vinden, ondanks de leeftijdsverschillen. Onlangs zijn we nog met z’n allen gaan jeu de boulen met een drankje. Dat was een belangrijke stap in de teambinding. Als je elkaar buiten het veld goed kan vinden, gebeurt dat vanzelf binnen het veld ook.” MHCP heeft komend weekend geen wedstrijd op de planning staan.

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Mo El Bouziani. De trainer van Purmersteijn verloor afgelopen zondag van de Ajax Amateurs in de nieuwe vierde divisie. Purmerend Sport is te bekijken en beluisteren tussen 19.00 en 20.00 uur bij RTV Purmerend.

Foto: Evert Ruis