Riet en Bob Wijngaard-Kemmer zestig jaar getrouwd

Riet en Bob Wijngaard-Kemmer zijn zestig jaar geleden in Amsterdam getrouwd. Bob (87 jaar en afkomstig uit Tuindorp-Oostzaan) heeft zijn Rietje (85 jaar en afkomstig uit Amsterdam Oost) tijdens een zeiltocht ontmoet. Vergezeld door burgemeester Don Bijl ging het echtpaar met hun dochter, kleindochter en achterkleindochter op de foto.

Na hun huwelijk in Amsterdam kopen ze een dijkhuisje tussen Ilpendam en Purmerend. Later verhuizen ze naar Overleek om uiteindelijk enkele jaren geleden neer te strijken in een woonboot aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster. Daar wonen ze naar volle tevredenheid.

Rondleiding

Volop redenen voor burgemeester Don Bijl, zelf ook een grote waterliefhebber, om op donderdag 30 juni bij de familie op bezoek te gaan. Hij geniet met volle teugen van de rondleiding. Bewondert de kroontjespen waarmee Riet nog dagelijks brieven schrijft en de vele schilderijen van haar hand welke de muren sieren. Bob is meer van de techniek. Niet zo vreemd dus dat hij een beroep in de autotechniek heeft gekozen. Samen genieten ze met volle teugen van het zicht op de ringvaart en de tuin vol wilde bloemen.

Trouwen

Het echtpaar heeft twee kinderen, acht kleinkinderen en recentelijk is hun eerste achterkleinkind geboren. Het toeval wil dat dit weekend hun oudste kleinkind ook gaat trouwen. Feestvreugde alom.