'Rijkswaterstaat moet gebreken bij viaduct A7 zo snel mogelijk oplossen'

Rijkswaterstaat (RWS) heeft vrachtwagens zwaarder dan 30.000 kilo verboden om nog over het A7 viaduct te rijden bij het Noordhollands kanaal in Purmerend. Het verbod is ingegaan per afgelopen oktober. In een motie spoorde VVD raadslid de Wit wethouder Lageveen van Stadspartij/BPP aan om bij het ministerie zo snel mogelijk een oplossing los te krijgen. De motie werd door de raad tijdens de vergadering van 26 januari met algemene stemmen aangenomen. 

In het rijverbod van RWS ging het oorspronkelijk om vrachtwagens zwaarder dan 50.000 kilo. Vrij snel daarna werd dat aangepast naar 30.000 kilo omdat de brug volgens RWS niet meer voldoet aan de huidige normen. Het gevolg is dat zwaar vrachtverkeer wordt omgeleid met overlast voor omwonenden. Omdat het verbod zeker nog anderhalf jaar gaat duren, vond de VVD het tijd voor een motie die samen met FvD werd ingediend. 

VVD raadslid de Wit lichtte tijdens de raadsvergadering de actie toe. Zij wilde vooral verantwoordelijk wethouder Lageveen steunen in zijn bespreking met het ministerie. De Wit: “Ik heb geleerd dat een wethouder bij zulke belangrijke besprekingen altijd sterker staat als er een motie van de gehele raad in zijn tas zit”.