Risiconiveau omlaag, geen corona-afdeling meer in Purmerend

Er zijn steeds minder coronabesmettingen in Zaanstreek-Waterland. Het risiconiveau van de regio is verlaagd van zeer ernstig naar ernstig. De speciale covid-19 afdeling in het Purmerendse ziekenhuis is opgeheven.

De regio stond sinds oktober op het hoogste niveau van het coronadashboard. Niet alleen in Zaanstreek-Waterland, maar ook in de Gooi en Vechtstreek is het niveau verlaagd. De rest van Nederland staat nog op het zeer ernstige risiconiveau.

Met wat meer rust op de intensive care heeft het Dijklander Ziekenhuis besloten om de covid-19 afdeling in de Purmerendse vestiging op te heffen. De afdeling van het ziekenhuis aan de Waterlandlaan werd eind september heropent. ‘‘Deze afdeling is een aparte coronakliniek, waarbij coronamaatregelen nog strenger worden gehandhaafd’’, zei het ziekenhuis in een verklaring over de heropening. Het adagium bij de heropening was om geen opnames en behandelingen op te schorten, maar al na een paar weken werd een kleine hoeveelheid operaties uitgesteld. Uit trots voor het harde werk van haar werknemers, plaatste het ziekenhuis maart jongstleden een spandoek op de voorgevel.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Mediapartner NH keek in een vijfdelige serie met ziekenhuispersoneel terug op de roerige tijd. In de serie is te zien dat het ziekenhuis zich in een zwart scenario bevindt, waarbij patiënten vanwege overvolle ic-afdelingen aan de lopende band worden overgeplaatst.

Bekijk hieronder de eerste aflevering van de documentaireserie: