Rob en Lyda van Beek- Horstmanhof zestig jaar getrouwd

Het is feest in huize Van Beek- Horstmanshof. Rob (81) en Lyda (82) zijn zestig jaar getrouwd. Woensdag kwam wethouder Natalie Saaf op felicitatiebezoek en nam een bloemetje mee.

Vanaf het trouwen in 1963 tot 1967 heeft het echtpaar in een halve woning in de Jordaan gewoond, waar zij zes gulden huur per week betaalden. Daarna hebben zij tot 1970 in Buitenveldert gewoond, maar door het geluid van de overvliegende vliegtuigen zijn ze naar Purmerend verhuisd. In totaal hebben ze op vier verschillende adressen in Purmerend gewoond, waarvan de laatste 25 jaar in de Weidevenne.

Privévlieger

Rob is weliswaar 45 jaar werkzaam geweest bij INCA en daarna verkoopdirecteur geworden van Nikon camera's, maar zijn grootste hobby was privévlieger zijn. Hij heeft daarvoor opleidingen gevolgd in Den Helder. Lyda is na de geboorte van hun dochter gestopt met werken. In 1983 is zij toch weer in dienst gekomen van het GAK, tegenwoordig UWV, en in 2002 werd Lyda de actieve oppas-oma van haar drie kleinzonen, die inmiddels studeren.

Het stel heeft heel veel gereisd. Ze zijn onder meer in Egypte, Nepal, Guatamala en Cuba geweest. Hun laatste reis, in 2017, was naar Corsica en Sardinië.

Foto's: Evert Ruis