Rookmelder verplicht vanaf 1 juli, brandweer komt met VR Experience

Het is vanaf 1 juli verplicht om op elke woonetage van een woning rookmelders op te hangen. Wil je zelf ervaren hoe belangrijk het is om een rookmelder te hebben? De brandweer gaat met een VR Experience de regio door.

Een woningbrand overkomt mij niet, dat denken veel mensen. Toch rukt de brandweer jaarlijks vele malen uit voor woningbranden. Gelukkig kun je zelf veel doen om je huis brandveiliger te maken. Of, als er toch een brand uitbreekt, de gevolgen ervan beperken. Weet jij wat er in jouw huis kan zorgen voor brand? Hoe je bij brand veilig kunt vluchten en wat je moet doen bij vlam in de pan? Dit en meer ervaar je tijdens de virtual reality-ervaring van de brandweer.

De brandweer VR Experience container staat 8 mei op de Moederdagbraderie in Oostzaan. Ook kan je de computertechniek ervaren op donderdag 26 mei bij de open dag van brandweerpost Middenbeemster. Ook is het mogelijk om de VR Experience thuis te ervaren via een app in de Google Play Store en App Store. Voor meer informatie zie de website van de brandweer.