RTV Purmerend-presentator komt met eigen boek

Ton van de Brug is niet alleen radiopresentator bij RTV Purmerend, maar heeft ook onlangs een boek geschreven: Eeuwige Rust Op Zondag. In De Zaterdagochtend praten Lars van der Manden en Julia Marijnen met de presentator en auteur.

Van de Brug presenteert doorgaans de Zwetsshow bij RTV Purmerend, maar heeft naast radio ook een andere liefde: schrijven. Zijn boek Eeuwige Rust Op Zondag is uit. Bij het horen van de titel zou je kunnen denken aan een romantisch verhaal. Een prins die een grote liefde ontmoet. Ze trouwen, krijgen vier kinderen en leefden nog lang en gelukkig. Maar niks is minder waar. Het boek van Ton van de Brug (pseudoniem Ton Broedersz) is een thriller. Het gaat over Thomas. De eigenaar van een goedlopend hotel-restaurant heeft het goed voor elkaar. Tot die ene zondag. Een hotelgast wordt dood gevonden. Het lijkt zelfmoord, maar de gruwelijke waarheid is anders. De zondag erna wordt iemand van het personeel vermoord. De zondag ontwikkelt zich tot de dag des doods.

"De fantasie is rijk en dan komt het vanzelf", zegt Van den Brug in het zaterdagochtendprogramma van RTV Purmerend. "Het schrijven van een verhaal moet ook spannend voor mij zijn. Als ik begin heb ik geen idee hoe het afloopt. Ik hoop dat het op deze manier ook niet zo voorspelbaar is. Hoe vaak lees je een boek en weet je halverwege al hoe het eindigt? Dat wil ik niet. Het moet spannend zijn."

Bekijk hieronder het interview in De Zaterdagochtend.