RTV Purmerend zoekt hoofdredacteur

Vind je het leuk om betrokken te zijn bij het uitvoering geven aan het beleid van de lokale omroep? Vind je het leuk om daarbij vrijwilligers te stimuleren, te ontwikkelen en aan te sturen in de uitoefening van hun vrijwilligerswerk? Denk je graag mee in het steeds verbeteren van de werkwijze van de omroep en wil je je verantwoordelijk voelen voor de werkzaamheden die vanuit de omroep gedaan worden?

Meld je dan aan voor de functie van hoofdredacteur (Onbezoldigd)

Voor het uitvoeren van het, door het bestuur vastgestelde, beleid zoeken wij een hoofdredacteur. De hoofdredacteur wordt direct aangestuurd vanuit het bestuur, maar heeft een grote mate van vrijheid in het uitvoering geven van het beleid en wordt gezien als eindverantwoordelijke binnen het gevoerde mediabeleid.

De hoofdredacteur bepaald welke producties er wel of niet gemaakt worden, maakt eventueel prijsafspraken met een derde partij en legt hierover verantwoording af aan het bestuur.

De hoofdredacteur is structureel aanwezig bij de bestuursvergaderingen waar de hoofdredacteur een adviserende rol heeft, aangeeft welke knelpunten om een oplossing vragen en wat de omroepvereniging in een overzichtelijke periode zal gaan doen.

Na toestemming van het bestuur kan de hoofdredacteur externe (betaalde) medewerkers inhuren en in overleg met het bestuurslid dat belast is met de techniek van de vereniging apparatuur inhuren.

De hoofdredacteur onderhoudt intensieve contacten met de eindredacteuren en voert daar structureel overleg mee. Incidenteel heeft de hoofdredacteur direct contact met de andere vrijwilligers.

We verwachten dat je:

  • Ervaring hebt op media-gebied;
  • Vrijwilligers met diverse interesses in media kunt laten samenwerken om tot een kwalitatief goed eindproduct te komen;
  • Eindredacteuren kan ondersteunen in hun directe begeleiding en aansturing van de vrijwilligers;
  • Een (meerjaren) beleidsplan kan opstellen en daar uitvoering aan kan geven;
  • Je op de hoogte houdt van (wettelijke) ontwikkelingen.

Wij bieden:

  • Een dynamische werkomgeving met veel leermomenten;
  • Een groep enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn zich in te zetten;
  • De mogelijkheid jou managementvaardigheden verder te ontwikkelen;
  • Het verder opbouwen van jouw persoonlijke netwerk in Purmerend en omstreken.

Belangstelling?

Stuur je motivatiebrief en CV naar vacature@rtvpurmerend.nl. Voor verdere vragen kan je direct contact opnemen met Wim Lamberts, bestuurslid vrijwilligersmanagement via wim.lamberts@rtvpurmerend.nl.