Ruim 20.000 euro voor Wij Allemaal

Al voor de vierde keer organiseerde inloophuis Wij Allemaal de wandeltocht Kitty’s Walk & Talk met als doel geld in te zamelen om de activiteiten van het huis aan de Burg. Kooimanweg te financieren. Wij Allemaal krijgt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donaties.

De editie van zaterdag 25 september was een bijzondere, omdat de initiatiefneemster van de wandeltocht, Kitty Boel-Dix, in december 2020 overleden is aan de gevolgen van kanker. De belangstelling voor deelname bleek groot: gasten van het inloophuis, vrijwilligers, familie, ondernemers, vrienden, sponsoren en buurtgenoten.

Door sponsoring en donaties en een verdubbeling van het bedrag door het Nationaal Fonds tegen Kanker is de opbrengst € 20.751,= geworden. Wendy Kok, hoofd coördinator van Wij Allemaal, is dolblij dat dankzij deze opbrengst het werk van Wij Allemaal om (ex-) kankerpatiënten en hun naasten te ondersteunen kan worden voortgezet. Ze noemt het 'een dag met een gouden randje. Naast de geweldige opbrengst was het een dag van saamhorigheid en verbinding.'

Voorafgaand aan de wandeltocht kwam burgemeester Bijl naar het inloophuis om samen met Wendy Kok het nieuwe logo van Wij Allemaal te onthullen. Het nieuwe logo symboliseert staat voor de saamhorigheid, warmte en verbinding waar het inloophuis voor staat. Het beeld laat letterlijk en figuurlijk een arm om je heen zien die je nodig hebt in de heftige periode waar je je in begeeft als je in aanraking komt kanker. Maker is Pepijn Bos van De Creatieve Hoek.