Sara beste voorlezer van Purmerend

Sara Gelens van basisschool De Toermalijn is de beste voorlezer van Purmerend. Ze won de vorige week de online voorleeswedstrijd van Bibliotheek Waterland. Dat is een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Sara zal binnenkort Bibliotheek Waterland vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021.  

Er deden dertien kandidaten mee en iedere kandidaat las een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met de kijker was belangrijk én het gekozen fragment. Het verlossende woord van juryvoorzitter Femke Frantzen kwam in een Zoom-meeting met alle kandidaten en hun klasgenoten.

Sara las een fragment voor uit het boek Operatie Pisang van Jozua Douglas. De jury vond dat het plezier van haar af spatte, dat ze uitblonk met haar mimiek en dat ze een spannend fragment had gekozen waarmee ze de luisteraars helemaal meenam in het verhaal. (foto's: Els Broers)