Schietpartij in Weidevenne, acht mensen aangehouden

Er is in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij gebeurd op de Mosselbaai in Purmerend. De hulpdiensten rukten groots uit. Het zwaargewonde slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Acht mensen zijn aangehouden.

"Veel over de schietpartij is nog onduidelijk", vertelt de politie aan RTV Purmerend. Volgens de woordvoerder is het conflict begonnen bij een huisfeest. "Buiten zou er een persoon gestoken zijn en een getuige verklaarde dat er geschoten was." Foto's die RTV Purmerend in handen heeft laten minstens een kogelhuls op de straat zien, wat het verhaal van de getuige bevestigd.

 De hulpdiensten rukten vanwege de schietpartij rond half twee uit naar de Mosselbaai in Weidevenne. Ze konden het slachtoffer moeilijk helpen, omdat een grote groep mensen hun werk hinderde. Nadat het slachtoffer toch op straat werd behandeld, is hij onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhoudingen

Al snel zijn vijf mensen aangehouden op de Zambezilaan. Ze zijn in verschillende politieauto's naar het bureau overgebracht. Later zijn er nog eens drie mensen op de A5 aangehouden. Alle verdachten zijn tussen de 16 en 22 jaar oud. Wat er precies is gebeurd op de Mosselbaai is niet bekend. Het onderzoek is in volle gang en de politie vraagt om beelden en hoopt dat getuigen zich melden.