Scholieren Da Vinci fietsen voor Forza4Energy4all: “Het is een project met z’n allen”

In september gaan elf leerlingen van het Da Vinci College fietsen in Italië. Dit doen ze om geld op te halen voor stichting ‘Forza4Energy4All’. Momenteel zijn ze druk bezig met trainen en geld inzamelen.

Stichting Forza4Energy4All zet zich in voor medicijnonderzoek voor energiestofwisselingsziekten. De leerlingen kozen dit goede doel, omdat het een kleinere organisatie is. “Je hebt het idee dat je het project doet met z’n allen in plaats van de groep leerlingen waarmee we ons hebben aangemeld”, aldus leerlinge Annika Slee. Afgelopen weken hebben de leerlingen kilometers afgelegd om zich voor te bereiden op het beklimmen van drie bergen in de Italiaanse Alpen.  

De scholieren delen zelf updates over hoe de trainingen hun afgaan via de Facebookpagina ‘DaVinci4Energy4All’. Van elke leerling wordt verwacht dat zij minimaal duizend kilometer gefietst hebben, waarvoor ze ook persoonlijke trainingsschema’s hebben gekregen. De leerlingen hebben allemaal verschillende trainingsdoelen. Eén van de leerlingen benadrukt dit: “De een wil de berg op kunnen zonder te stoppen. De ander wil juist zo snel mogelijk de berg op.”

Het Da Vinci College zet zich in voor verschillende goede doelen via het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij). Na elf jaar aan fietsprojecten is meer dan €200.000 opgehaald voor verschillende goede doelen. Voor dit jaar heeft de BSM-klas het doel om €16.000 op te halen en momenteel zitten ze op 69% van hun gewenste doel.

Het sponseren van de leerlingen kan via de volgende pagina: https://actie.energy4all.nl/team/davinci4energy-2021