Senioren kunnen weer winters wandelen met Spurd

Spurd organiseert ook dit jaar weer de Spurd-winterwandelingen voor senioren. De Kaasmarkt is het startpunt van diverse wandelingen door stedelijk Purmerend. Er worden drie ommetjes uitgezet van 2,5, 5 en 10 kilometer. De eerste wandeling is op donderdagmiddag 16 december.

De gekozen route kan individueel of met een groepje worden gelopen en voeren door bekende en minder bekende delen van Purmerend en Zuidoostbeemster. De routes van 2,5 kilometer en van vijf kilometer leiden de wandelaars langs de oudste en jongere delen van Purmerend. De route van tien kilometer gaat ook door Zuidoostbeemster. De route van 2,5 kilometer is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator. De winterwandeling gaat in principe door, tenzij verder aangescherpte coronamaatregelen dat niet toelaten. Wie zich heeft aangemeld ontvangt van Spurd tijdig informatie.

Deelname aan de winterwandeling kost drie euro en aanmelden is verplicht. Dat kan via het mailadres info@spurd.nl. Geef dan uw naam op, telefoonnummer, emailadres en gewenste afstand van de wandeling. De wandelingen van vijf en tien kilometer starten om 13.30 uur. De kortste wandeling een uurtje later. De wandelaars krijgen een uitgeschreven route met plattegrond mee. Na afloop ontvangt elke wandelaar een goodiebag, gevuld met producten van lokale ondernemers en informatie. Betaling voor deelname aan een wandeling kan op de Kaasmarkt, per PIN of contant.

Nadere informatie over Spurd-winterwandelen staat op www.spurd.nl/winterwandelen of is op te vragen door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299-418100.