Sint Maarten ook in Breidablick

Sint Maarten in eigen persoon heeft zaterdagmiddag 11 november een bezoek gebracht aan het woon/werkcentrum Breidablick in Middenbeemster. De aanwezigen, jong en oud, genoten van de ontvangst in de prachtig versierde zaal. Na het zingen en de ontvangst van Sint Maarten, gingen de kinderen langs de woonhuizen.

Veel (groot) ouders met hun (klein)kinderen hadden gehoor gegeven aan de oproep van de zorginstelling om ’s middags de traditie van Sint Maarten te starten in Breidablick. Activiteiten coördinator Irene Keff verhaalde over de historische context. “In het najaar wordt de levensenergie weer gebundeld in de grond om in het voorjaar in de vorm van voedsel voor mens en dier naar buiten te treden.”

Mantel

Het verhaal van de soldaat die gezeten op zijn paard als laatste van zijn bataljon wel aandacht had voor de arme bedelaar bij de stadspoort. Geld had hij niet om te geven. Maar wel zijn mantel welke hij in tweeën hakte om te delen. Het werd met veel overtuiging aan de toeschouwers getoond. (Tekst gaat verder onder de foto)

Warme chocolademelk

Na afloop was er warme chocolademelk met een overheerlijke croissant. In de geest van het verhaal moest deze laatste gedeeld worden met een van de andere bezoekers. Gelaafd trokken de kinderen daarna naar de diverse wooneenheden om te zingen en hun beloning in de vorm van versnaperingen te ontvangen.

Foto's: Geert Heikens