Sinterklaasintocht wordt verder aangepast: ‘‘We kunnen niet anders’’

De Purmerendse Sinterklaasintocht gaat dit jaar door. Dat heeft Stichting Purmerend Marktstad bekendgemaakt aan RTV Purmerend. Met het oog op de dagelijkse besmettingscijfers wordt er wel gekeken naar verdere aanpassingen zoals bij de aankomst van de Sint en tijdens de route.

Zondag 14 november is een belangrijke dag voor Sinterklaas. De Goedheiligman wordt verwacht op de kade nabij de Purmerendse sluis. Vervolgens gaat hij een route door de binnenstad maken. Maar dat wordt twee dagen voor de intocht waarschijnlijk toch een ander verhaal. ‘‘Je mag nog een Sinterklaasintocht houden, maar de vraag is hoe je dat kan doen. Er staan duizenden mensen langs de kade en anderhalve meter afstand is niet mogelijk. Dat is wel een dingetje. We denken nu na over een andere aanvang van de Sint en wellicht moeten we ook wat veranderen aan de route door het stadje. Het is allemaal erg kort dag, maar we kunnen niet anders. We willen een mooie intocht mogelijk maken.’’

Corona

Het is niet de eerste keer dat corona roet door het eten gooit, wat betreft de Sinterklaasintocht. Vorig jaar werd de lokale tocht zelfs afgelast vanwege de coronacrisis.