RTV Purmerend.nl

Sinterklaasintocht gaat door

De Sinterklaasintocht gaat dit jaar door. Dat heeft burgemeester Don Bijl bekendgemaakt in het maandelijkse interview met RTV Purmerend.

Sinterklaas en zijn helpers zijn van plan om zondag 14 november Purmerend te bezoeken. Het is anno 2021 een niet vanzelfsprekend feit: corona gooit roet in het eten in plaatsen als Assen, Woerden en Raamsdonksveer.

De Sint komt in Purmerend aan met de boot en gaat via een andere route door de stad. Het is nog onbekend of Sinterklaas zal worden vergezeld door Zwarte Pieten of roetveegpieten. Volgens Stichting Purmerend Marktstad zijn er gesprekken met de burgemeester gevoerd over de invulling van de lokale intocht. Deze gesprekken worden op dit moment uitgewerkt in een plan van aanpak. ‘‘Voorop staat dat sinterklaas in goede orde kan worden ontvangen in onze mooie stad’’, benadrukt voorzitter Kees Oudewortel.

Corona

Vorig jaar werd de sinterklaasintocht afgelast vanwege de coronacrisis. Burgemeester Bijl was destijds bezorgd dat veel mensen van buiten Purmerend deze kant op zouden komen, nadat diverse gemeenten besloten hadden om hun intocht te cancelen. In een speciale uitzending van RTV Purmerend kwam Sinterklaas wel langs. Kinderen konden op deze manier toch nog contact hebben met de Goedheiligman.