Sprengers werd ‘drie jaar ouder’ door spannende promotiewedstrijd Wherevogels

Op miraculeuze wijze promoveerde Wherevogels 10 juni naar de vierde klasse. Door een doelpunt van Jesse Hollander in de 97e minuut werd promotie behaald tegen Overamstel door een 3-2 overwinning. “Ik ben drie jaar ouder geworden en heb er wel een paar grijze haren bij”, grapt trainer Paul Sprengers.

Sprengers vond het misschien ‘wel spannender dan de spelers zelf’. “Je merkte dat de jonge spelers ook wel gespannen waren, die heb ik met de oudere spelers gerustgesteld. Het werd een schitterende wedstrijd, waarbij we die door late goal van Jesse gelukkig wonnen.”

Transfers

De prestatie van Wherevogels is nog noemenswaardiger als je bedenkt dat het team pas één jaar samenspeelt. Ondanks de promotie vertrekken Jesse Hollander (Purmersteijn O-23), Dylan Claes (JOS/Watergraafsmeer), Damion Tamboer en Bradley Drost (beiden gestopt). “Daartegenover staat dat Maik Warnaar en Daley Kleton blijven door de promotie. We krijgen er waarschijnlijk zeven spelers bij, de appjes stroomden binnen na de wedstrijd. Dat is een goed teken, want een aantal spelers had gekeken.”

Stoppen

Aanvankelijk wilde Sprengers stoppen als trainer, maar plakt er nog een jaartje aan vast. Hij gaat samenwerken met Joey Cremer, die aan het begin van het seizoen zwaar geblesseerd raakte. “Joey is gestopt en wil graag het trainersvak oppakken. Daar wil ik hem graag bij begeleiden. Dat is het idee voor komend seizoen.”

Woensdagavond spreken Arno van der Breggen en Milton Pus met Brian Melis. Hij greep met DZS naast promotie naar de derde klasse.

Foto: Evert Ruis