Aanmelden voor tijdelijke woningen kan nog tot en met 17 februari 2023

Precies drie jaar nadat de eerste bewoner de sleutel kreeg voor zijn huis aan de Kanaaldijk opent de gemeente een nieuwe aanmeldingsronde voor geïnteresseerden in tijdelijke woningen. Het gaat over 30% van de 200 woningen die via loting toegewezen worden. In een persbericht van 13 januari roept de gemeente op belangstellenden zich te melden. Dat kan nog tot en met 17 februari 2023. 

30% vrije woningen

Tijdelijke woningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken. In Purmerend staan er sinds 2020 zo’n 200 verdeeld over de locaties Kanaaldijk, Etserstraat, Karekietpark en de Verzetslaan. Deze aanmelding gaat over de 30% vrije woningen, die verloot worden aan Purmerenders die minimaal 6 maanden in de gemeente verblijven. De overige 70% wordt door de gemeente toegewezen. 

Hoe verloop de loting?

Op purmerend.nl/tijdelijke-woningen is het nodige hierover te lezen, inclusief de aanmeldingsknop. Iedereen die zich al eens eerder voor een tijdelijke woning heeft aangemeld, moet dat opnieuw doen om mee te loten. Elke kandidaat komt op een lijst. Is er een woning vrij, dan wordt uit de totale lijst een nieuwe bewoner geloot. De gemeente stelt een groot aantal voorwaarden aan geïnteresseerden. Eén daarvan is dat bewoners zelf actief op zoek gaan naar een vervolg woning, want ‘tijdelijk’ betekent een contract van twee jaar. 

Bij de eerste inschrijvingsronde meldden zich 750 inwoners voor de 30% vrije woningen. Het is afwachten hoe groot het aantal dit keer zal zijn. De gemeente verwacht er kennelijk veel. Ze laat in het persbericht weten: “Het is duidelijk dat er een grote behoefte is aan tijdelijke woningen”.