Stationskat Brammetje is weer terug

Nadat de bekendste kat van Purmerend dagen zoek was is stationskat Brammetje weer gevonden. Zijn baasje Anneke Rost heeft dat zojuist bekendgemaakt in het programma De Zaterdagochtend bij RTV Purmerend.

"Ik ben nu net op het station en hij zit weer op het perron", vertelt Anneke aan Lars van der Manden en Mike Drost. Sinds woensdag vroeg in de ochtend was het dier weg. Het vermoeden bestond dat het dier in een kinderwagen zou zitten en werd meegenomen in een auto. "Ik ben zo gelukkig nu, helemaal aan het bibberen."

Tekst gaat verder onder het geluidsfragment van De Zaterdagochtend.

Al zo'n zeven jaar is Brammetje een begrip bij station Weidevenne. De kat loopt nieuwsgierig in het rond en komt zo nu en dan naast reizigers zitten. "Het is 2,5 jaar goed gegaan, maar vanaf 2016 is hij begonnen met op stap gaan", vertelde Anneke jaren geleden al in radioprogramma PurPlus Magazine bij RTV Purmerend. "En ik kreeg Bram niet meer bij het treinstation weg."

Middelpunt van de belangstelling

De jaren die volgen staat de kat geregeld in het middelpunt van de belangstelling. Zo komen geregeld media langs om een verhaal te maken over de rode kater en volgen duizenden mensen zijn doen en laten via een speciale Facebookpagina. Bekijk hieronder een reportage van NH Nieuws uit 2017.

Foto: NS