Steeds minder besmettingen, risiconiveau naar waakzaam

De coronacijfers in de regio Zaanstreek-Waterland dalen steeds verder. Het risiconiveau van de regio is verlaagd van ernstig naar waakzaam.

Zaanstreek-Waterland was sinds eind mei ingedeeld in risiconiveau ‘ernstig’. Op basis van de cijfers van 7 tot en met 20 juni is de regio, net als veiligheidsregio Groningen, ingedeeld in risiconiveau waakzaam. Voor het eerst dit jaar zijn er weer regio’s die dit laagste risiconiveau betiteld kregen.

Op dit moment liggen er geen patiënten op de intensive care van het Dijklander Ziekenhuis. ‘‘We zien dat het in de afgelopen periode rustiger is geworden en daar zijn we heel blij mee’’, vertelt woordvoerder Ellen van Ruiten in gesprek met mediapartner NH Nieuws.

Hoger

Naar verwachting van GGD Zaanstreek-Waterland zijn er in werkelijkheid meer besmettingen, dan de vastgestelde infecties. Uit recent panelonderzoek van de GGD blijkt namelijk dat slechts 48% van de mensen met klachten zich laat testen. Vandaar verwacht de GGD dat de werkelijke hoeveelheid besmettingen hoger ligt.

Rond 6 juli wordt het risiconiveau opnieuw vastgesteld.