Stembus in plaats van stem-bus

De gele stem-bus die in Purmerend en Beemster rondreed om inwoners te wijzen op de komende gemeenteraadsverkiezingen, heeft plaats gemaakt voor de echte stembus. Vandaag en morgen kan op een beperkt aantal plekken al gestemd worden. Verwacht wordt dat het gros van de kiezers woensdag hun stem gaan uitbrengen. RTV Purmerend houdt u de komende dagen op de hoogte van de verkiezingen.

Reden voor de extra dagen dat gestemd kan worden is, net als tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, corona. De verruimde mogelijkheden biedt mensen de kans om drukte op de officiële verkiezingsdag te vermijden. Er is vandaag en morgen een beperkt aantal stemlokalen open. In Purmerend zijn dat: het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum De Inval in het Karekietpark, Wijkplein Where (Triton), Buurtcentrum Gildeplein (Overlanderstraat), Gemeentewerf Koggenland en Clup Welzijn Woonstate (Karavaanstraat). In Beemster is het gemeentehuis vandaag en morgen extra open.

Politieke partijen en gemeente hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om de inwoners van Purmerend en Beemster bewust te maken dat we vervroegde gemeenteraadsverkiezingen hebben. De gemeente startte een publiciteitscampagne op social media, bracht een verkiezingskrant uit en presenteerde het Kieskompas, om inwoners te helpen bij het bepalen van hun stem. Burgemeesters Bijl en Heerschop van Purmerend en Beemster gingen zelfs met een koffiekar de boer op om met inwoners aan de praat te raken en hen te wijzen op de komende verkiezingen. Of het allemaal geholpen heeft, zal woensdagavond laat blijken als de stemmen geteld zijn.

RTV Purmerend houdt de inwoners van Purmerend en Beemster de komende dagen op de hoogte van het verkiezingsnieuws door middel van een liveblog.  In de loop van vandaag starten we met deze liveblog die steeds het laatste nieuws brengt. Woensdag is RTV Purmerend de hele dag in de weer met korte interviews en laatste nieuws in het liveblog. Tijdens de uitslagenavond is RTV live in het stadhuis met onder andere interviews met de lijsttrekkers over de (tussentijdse) resultaten.