Stichting Het Vergeten Kind roept op: ‘Stuur brief naar wethouder’

Ongeveer negen procent van de Purmerendse kinderen onder de negentien jaar maakt gebruik van jeugdhulp. Volgens de gemeente is dat lager dan het landelijk gemiddelde (bijna elf procent), maar dat is natuurlijk nog steeds teveel. Stichting Het Vergeten Kind wil aandacht voor deze groep en heeft daar recentelijk tijdens de Week van Het Vergeten Kind, 29 januari tot en met 4 februari, extra aandacht voor gevraagd.

Margot Ende-Van den Broek, directeur van Het Vergeten Kind, sprak over de stichting in Raadszaken: ‘We strijden voor kinderen in ons land die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn’. De stichting roept inwoners op een brief te sturen naar de wethouder Jeugd, in Purmerend is dat Nathalie Saaf-Pasteuning.

Tekst gaat verder onder het fragment

'Aandacht centraal'

Inwoners wordt gevraagd een brief te sturen naar de wethouder, waarin de wethouder wordt gevraagd of positieve aandacht centraal staat bij besluiten over de jeugdzorg. Want de gemeente draagt veel verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg. Ende-Van den Broek: ‘De gemeente kan aandacht centraal zetten in hun visie en dat dus meenemen in hun inkoopproces.’ De actie loopt nog tot en met 15 februari.

Tekst gaat verder onder de foto

Wethouder Natalie Saaf Jardo Louw

'Geld en risico's'

Margot Ende- Van den Broek ziet geen positieve ontwikkeling in de jeugdzorg in Nederland: ‘De spiraal gaat heel veel naar beneden.’ Ze legt uit dat het beleid er in de afgelopen vijftig jaar niet beter van geworden: ‘Daar zou je wel eens mismoedig van worden.’ Ze constateert dat het in het publieke debat over de jeugdzorg nauwelijks over kinderen gaat: ‘Het gaat over geld en over risico’s.’