Stilstaan bij ‘Kunst in de VVV etalage’, deze maand Astrid Lagerburg

Iedere maand staat een Purmerendse kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand van 5 februari t/m 5 maart 2024 is het Astrid Lagerburg met handgevormd keramiek. Het onverwachte element in haar werk dwingt je om een stap terug te doen en opnieuw te kijken. Alle reden om komende maand bij de etalage van de VVW langs te gaan.

Wat maakt ze precies?

Het werk van Astrid Lagerburg bestaat uit handgevormde organische vormen. “Ik hoop dat mijn werken uitnodigen tot aanraken. Ik maak zowel gebruik van pigmenten en glazuren als de kleur van de klei door middel van agaattechniek (Nerikomi ). Ik laat me door de natuur inspireren, maar ben ook bezig met het menselijk lichaam een vorm te geven die past in deze tijd.”

“Werken met klei is magisch”

Voor Astrid is het werken met klei iets magisch. Een oermateriaal waarmee zoveel mogelijk is en waarvan het altijd weer een verassing is hoe het uit de oven komt. Met aantal (sur)realistische werken laat Astrid in de etalage van de VVV een nieuwe kant van zichzelf zien.

In de VVV-winkel is meer informatie over de kunstenaar en haar werk te vinden. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur. Ook op instagram is het werk van Astrid Lagerburg te vinden: www.instagram.com/astridlagerburg/.
Foto’s
: E.Ruis