Storingen in gemeente Purmerend: honderden huishoudens zonder stroom

Een groot deel van de gemeente Purmerend is dinsdagmiddag getroffen door een stroomstoring. Liander meldt op X dat het gaat om twee storingen. Naast Purmerenders hebben ook veel inwoners van Beets, Oudendijk, Den Ilp en Purmerland geen stroom.

De storingen ontstonden in de loop van dinsdagmiddag. De ene storing omhelst postcodegebieden 1461, 1462, 1462, 1475 en 1631. Het gaat hierbij om minder dan vierhonderd klanten in 41 verschillende straten. Naar verwachting is de storing rond 18:45 uur verholpen.

Voor mensen in postcodegebieden 1127, 1448 en 1451 gaat het waarschijnlijk wat langer duren. De monteur is onderweg, maar de minder dan achthonderd klanten hebben naar verwachting tot 19:15 uur geen stroom.

Compensatievergoeding

Het gaat in totaal om meer dan duizend huishoudens die te maken hebben met de stroomstoringen. Volgens de website van Liander hebben deze huishoudens vooralsnog geen recht op een compensatie, omdat de storing korter dan vier uur duurt. Voor meer informatie, zie de website van netwerkbeheerder Liander.

Foto: Iris Voorloop