Storm Eunice trekt over; dit verandert in Zaanstreek-Waterland

Op dit moment trekt storm Eunice over Nederland. Volgens sommige meteorologen kan het de zwaarste storm uit de eenentwintigste eeuw worden. Code rood is afgegeven. Ook in de regio Zaanstreek-Waterland worden maatregelen genomen. Tijd voor een overzicht.

Vanaf 13.30 uur rijden er geen bussen meer. ‘‘We stoppen met rijden tot het einde van de dienstregeling’’, benadrukt vervoerder EBS. ‘‘We vinden het heel vervelend dat het zoveel hinder geeft voor onze reizigers, maar we hebben dit besluit genomen vanwege de veiligheid op de weg. De nachtbussen rijden wel en zaterdag volgen we weer de gewone dienstregeling.’’

Evert Ruis

Het openbaar vervoer zal vrijdagmiddag 18 februari ook via het spoor geen doorgang vinden. Vanaf 14.00 uur rijden er in het hele land geen treinen meer. NS: ‘‘De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien. Ook voor storingsploegen is het bij een hevige storm te gevaarlijk.’’

Iris Voorloop, fotograaf

Niet alleen vrijdag, maar ook donderdag zette de storm al een streep door afspraken bij de boosterpriklocatie. Naast de Purmerendse priklocatie zijn ook de Zaandamse testlocatie en mobiele testunit dicht.

In de vroege ochtend van 18 februari maakte GGD Zaanstreek-Waterland bekend dat de mobiele testunit in Volendam en de teststraat in Purmerend gaan sluiten om 12.00 uur. De pop-up priklocatie in Krommenie (in buurtcentrum De Pelikaan) en priklocatie PG1 in Zaandam gaan vandaag helemaal niet open.

Ewoud Smit