Streep door Festival to Fight Cancer vanwege corona

Het Fesitval to Fight Cancer (F2FC) gaat niet door. Het evenement stond gepland voor zaterdag 28 augustus, maar vanwege de huidige coronabesmettingen durft de organisatie het niet aan.

Fight Cancer Purmerend-Beemster is de initiator van het afgelaste evenement. Op geen enkele manier willen ze bijdragen aan coronabesmettingen. ‘‘Het is heel jammer dat het festival niet mogelijk is, maar we vinden het niet verantwoord’’, vertelt woordvoerster Marika Pruis in een verklaring. ‘‘We staan te popelen om een mooie editie te maken voor volgend jaar.’’

De 2021-editie zou een groots festival moeten worden. Naast de gebruikelijke activiteiten als Walk, waren thema’s als Talent, Game en Battle toegevoegd. Hel doel voor de jaarlijks terugkomende dag is geld inzamelen voor onderzoek naar medicatie en nieuwe behandelmethoden ter bestrijding van kanker. Zo werd in 2020 bijna veertigduizend euro opgehaald. De organisatie benadrukt dat het ook dit jaar mogelijk is om een financiële bijdrage te leveren. Voor meer informatie daarover zie de landelijke website van Fight Cancer.