Ten Sharp weer terug: "Dit voelt zó vertrouwd"

Radio-dj Gerard Ekdom had deze week een primeur in zijn programma bij Radio 10. Purmerenders Marcel Kapteijn en Niels Hermes traden voor het eerst in jaren weer samen op als Ten Sharp. Ze speelden hun wereldhit You, wat zorgt voor enthousiaste reacties op sociale media.

"Zijn stem wordt alleen maar beter", schrijft Facebookgebruiker Rens Tromp. Ook Simone Meershoek- Beeuwkes heeft ervan genoten: "Geweldig, hun stemmen zijn mooi ouder geworden." Maar toch is niet iedereen positief verrast door het optreden. "Ik kan het niet meer horen", schrijft Ronald van Cuilenborg. "Oorspronkelijk top, maar helemaal doodgedraaid op de radio."

Ook de artiesten zelf zijn enthousiast over het optreden op de radio. "Alsof we niet weg zijn geweest", vertelt Marcel Kapteijn aan RTV Purmerend. Of er een vervolg komt? Kapteijn: "Je ne sais pas."

Commercieel liedje

"It's allright with me, as long as you are by my side." Het is de tekst waarmee You begint. Voor Marcel Kapteijn is het niet veel meer dan een 'commercieel liedje'. "Veel mensen vinden You geweldig, maar er zijn echt betere nummers die we hebben gemaakt. Dit is gewoon een commercieel liedje, al is het mooi dat zoveel mensen een bijzondere betekenis aan You geven."

Tekst gaat verder onder de video.

Afgelopen mei sprak RTV Purmerend nog op de Koemarkt met Kapteijn. Jarenlang was de frontman van Ten Sharp klompenmaker op de Zaanse Schans, maar corona veranderde zijn leven. Hij werd net als veel van zijn collega's ontslagen. Hij is inmiddels postbode. "Lekker lopen en met mensen praten. Precies wat ik zoek." Toch is de muziek niet helemaal weg uit zijn leven. Samen met 'zijn' Raindogs treedt hij geregeld op in Purmerend en omgeving. "We maken echt te gekke nummers en spelen alleen wat we zelf het mooiste vinden."

In december 2020 was Kapteijn ook te gast in de podcast van Wesley Dekker. Beluister de aflevering via deze link of hieronder.