Thijs en Hermina Kalverboer vieren 65-jarig huwelijk met etentje

Het is feest in huize Kalverboer. Thijs (89) en Hermina (88) zijn 65 jaar getrouwd. Wethouder Mario Hegger kwam langs met een bloemetje.

Thijs en Hermina Kalverboer- Karrenbelt hebben elkaar leren kennen tijdens het dansen in Epe. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze hebben elkaar nooit meer los gelaten. Op 19 september 1958 trouwde het stel. De eerste zes jaar woonde ze in op de boerderij van de ouders van Thijs. "Dat waren zes fantastisch mooie jaren in de Purmer", vertelt Hermina. Vervolgens verhuisden ze naar Purmerend. De familie Kalverboer werd in de loop van de tijd uitgebreid met drie kinderen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Sinds kort is één van de kinderen in liefdevolle herinnering.

Raadslid

Kalverboer werkte jarenlang als belastingambtenaar en werd na zijn pensionering ook gemeenteraadslid. Van 1998 tot 2018 was hij frequent te vinden in de Purmerendse raadzaal. Bij zijn afscheid van de raad heeft Kalverboer een koninklijke onderscheiding gekregen.

Hermina werkte op een atelier. Haar vrije tijd besteedde ze graag aan lezen en naaien. Thijs houdt erg van fietsen en doet dat tot op de dag van vandaag nog veel. Recent stond de tachtiger nog op de kieslijst bij de waterschapsverkiezingen. 

Etentje

Het huwelijksjubileum wordt gevierd met een etentje bij een Purmerends restaurant. Overigens is het niet voor het eerst dat we schrijven over een jubileum van meneer en mevrouw Kalverboer. Vijf jaar geleden kwam burgemeester Don Bijl langs.

Foto: Evert Ruis